torstai 16. kesäkuuta 2016

Autokuume paranee autokaupoilla

Loppukevät ja alkukesä meni nettikaravaani.comia apinan raivolla surffatessa. Olimme jo aiemmin todenneet, että Fiat-LMC:ssämme oli liian vähän tehoa ja liian vähän tilaa, koska lapset olivat kasvaneet jo teineiksi. Hakusessa oli alun perin auto sellaisella pohjaratkaisulla, jossa olisi alkovi ja sen lisäksi toinen parivuode perällä takatallin päällä. Muutamia käytiin katsomassa noin reilun 100km säteellä liikkeissä, mutta osa oli surkeassa kunnossa ja osa ei muuten "iskenyt". Yksityisillä myyjillä olisi ollut hyviä tarjolla, mutta kukapa yksityinen ottaisi vanhan vaihdossa, joten Fiat pantiin myyntiin.


Suomalaisethan rakastavat ilmaisia muoviämpäreitä, joten sellainen piti laittaa tarjolle kylkiäiseksi puoliksi vitsillä, ja se saikin ilmoituksen joksikin aikaa nettikaravaani.comin katsotuimmaksi. Huijareiden yhteydenottojen lisäksi tuli pari soittoa ja yksi tekstiviesti, jossa tarjottiin jotain linttaan poljettua ja paalaukseen valmista henkilöautoa vaihdossa, vaikka ilmoituksessa olikin selvästi sanottu, että vaihtuu ainoastaan rahaan tai uudempaan matkailuautoon. Yksi soitto tuli peräti Puolasta, eikä soittaja vaikuttanut puhelimessa kuitenkaan huijarilta. Myynti ei ehtinyt koskaan toteutua, koska lähikauppiaalta eli Caktus Caravanista löytyikin sopiva 2008 Sunlight A69 Transitin alustalla. Kaupat tehtiin 16.6. ja mittarissa oli liikkeen pihasta lähtiessä 89973 km.Pohjaratkaisu ei ole aivan se, jota aluksi haettiin, mutta todennäköisesti on jopa parempi. Tällaisessa ei ole suurta läpi auton olevaa takatallia, mutta kuitenkin riittävän suuri tavaratila, että mahtuu. Tilaa on huimasti enemmän kuin entisessä. Vääntö kasvoi "vaatimattomat" 107% joten nyt ei enää ylämäissä hyydytä. Koska auto on uudempaa tekniikkaa, siinä on myös muita mukavia asioita, kuten 100 km/h lätkä ja vakionopeussäädin. Takaveto ja paripyörät taka-akselilla takaavat tasaisen menon ja mukavan ajettavuuden verrattuna vanhaan.


Fiat-LMC:stä jäi mukavat muistot, ja kyllä silläkin vielä joku monet reissut ajaa. Mittarissa oli luovuttaessa 142908 kilometriä, joista meillä tuli 15904. Polttoainetta tankattiin 1976,21 litraa yhteensä 2836,33 eurolla. Vaikka Fiat ranskalaisella dieselillä onkin melko pelottava ajatus, ei varsinaisia teknisiä vikoja noiden kilometrien aikana kuitenkaan ilmennyt.