Kalusto

Aikamme laina- ja vuokrakalustolla ajeltuamme päätimme 2013 keväällä hankkia oman. Omassahan on etuina esimerkiksi se, että sitä voi halutessaan modifioida omien mieltymystensä mukaan, eikä sitä ole pakko reissun jälkeen siivota kauheassa paniikissa palautusta varten. Ja kun on olemassa oma matkailuajoneuvo, ei tarvitse enää pohtia mistä sellaisen saisi lainaksi tai vuokralle.

Alusta asti oli selvää, että hankitaan matkailuauto eikä -vaunu. Budjetiksi säädettiin "vähän toistakymppiä". Kun olimme käyneet katsomassa muutamia autoja sekä liikkeissä että yksityisillä, tulimme myös nopeasti siihen tulokseen, että autossa on oltava takakeittiö, joka tekee autosta avaramman ja sellainen tilaratkaisu tuntui ainakin meidän mieleemme mukavammalta.

Auto löytyi lopulta Vantaalta yksityiseltä myyjältä: vuoden 2001 LMC Liberty. Käytännössä valtaosa matkailuautoista on Fiat Ducaton alustalla, ja muut ovat aika harvassa. Myöskin budjetin takia annettiin sen verran periksi, että hyväksyttiin italialainen alusta, jossa on ranskalainen diesel, vaikka hieman pelottava yhdistelmähän se kieltämättä on. Matkamittarissa oli ostohetkellä 127004 kilometriä. Vaikka kyseessä onkin ns. Saksan tuliainen, lukema vaikutti ihan uskottavalta, kun katsoo esimerkiksi kuskin penkkiä ja polkimien kumeja. Toisaalta mittarilukemahan on vain mittarilukema, eikä se välttämättä todista yhtään mitään mistään, oli lukema totta tahi ei.Liityimme tietenkin heti  SF Caravan ry:n jäseniksi (täysjäsen + rinnakkaisjäsen), koska sehän nyt vain olisi hölmöä olla kuulumatta ko. järjestöön, koska sen jäsenyydestä on jo suoranaista rahallista hyötyä enemmän kuin jäsenmaksun verran. Jäsenmaksu tulee takaisin yli puolitoistakertaisena alennuksina jo pelkästään kolmen automme katsastusmaksuista. Yritin tähdätä liittymisaikaa siten, että numero sattuisi 145 tonnin kohdalle. Meni vain kuudella pieleen, koska numeroksi tuli 144994. Se hymyilytti radioamatöörinä, koska jos luvun mieltää taajuudeksi kilohertseinä, se sattuu olemaan 2m radioamatöörialueella.Kesällä 2016 Fiat-LMC vaihtui vuoden 2008 Transit-alustaiseen Sunlightiin. Autonvaihdosta on blogimerkintä kesäkuulta 2016:  Autokuume paranee autokaupoilla