keskiviikko 24. elokuuta 2016

Stereot asunto-osaan

Perhe valitti, ettei television ääniä kuule satasen vauhdissa. Helppohan tuo on uskoa, koska auton tv:ssä olevat kaiuttimet ovat sen takapuolella olevat noin 3x8 cm säälittävät kapselit. Siispä oli pakko ruveta suunnittelemaan jotain kaiutinratkaisua. Kaappien päällä on alkovimallisissa autoissa yleensä reilusti tilaa, joten sinnehän mahtuu hyvin kaiutinkaappi.


Sattuneesta syystä nurkkiin oli jäänyt reilusti ylijäämävaneria, joten materiaalia ei tarvinnut hankkia. Tässä kuvassa kasattu pönttö sovituksessa.


Kun pöntöt olivat valmiit, niihin tuli mahdollisimman samankaltainen d-c-fix pintaan kuin mitä tummat osat auton kaappien ovissa ovat. Vaimennusmateriaaliksi kierrätettiin vanhan tyynyn vanut.


Koska tarkoituksena ei todellakaan ollut rakentaa mitään hifiä, vaan saada hieman lisää äänenpainetta, elementeiksi päätyivät Motonetista 29 eurolla hankitut 4Audio -merkkiset 6x9 -kolmitiekaiuttimet. Valmis kaiutin paikallaan.


Soitin löytyi myös edullisesti Motonetista. Nykyisten autosoittimien tyylisesti tuossa tietenkin on meille tärkeä AUX-liitin televisiota varten ja lisäbonuksena USB- ja muistikorttipaikat, sekä Bluetooth. Nyt soi, ja hämmentävän hyvin halvoiksi stereolaitteiksi!