sunnuntai 28. elokuuta 2016

Venetsialaiset Maisansalossa

Tuhatvuotisesta Venetsian karnevaaliperinteestä juontuvia elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettäviä venetsialaisia on Suomessa vietetty satakunta vuotta. Vähitellen juhla on levinnyt koko maahan länsirannikolta, jossa sitä on vietetty erityisesti Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Raumalla. Päätimme mennä tänä vuonna SFC Maisansaloon Tampereen kupeeseen. Samaan paikkaan saapuivat jo muutamaa tuntia edeltä myös ystävämme Tapio ja Jussi, joiden kanssa kävimme esimerkiksi Norjassa viime kesänä.

Perjantai-ilta oli rauhallinen sään puolesta ja muutenkin, mutta lauantaina iski melkoinen myrskytuuli. Kaikki rullasivat markiisinsa kasaan ja ulkona grillaamisestakaan ei olisi tullut mitään, joten kävimme grillikodassa tekemässä ruokaa. Onneksi paria hyvin lyhyttä kuuroa lukuunottamatta ei kuitenkaan satanut. Myrsky aiheutti myös noin kolmen tunnin sähkökatkon alueelle.

Varsinaisen juhlan piti olla alun perin rannassa pitkä pöytä -periaatteella, mutta myrskyn vuoksi se siirrettiin pubin eteen. Makaronisalaattia, patonkia ja makkaraa oli tarjolla kaikille. Ilta huipentui lopulta hienoon ilotulitukseen.

Kuten yleensäkin, niin tälläkin kerralla oli sitten aivan mahtava keli vasta poislähtöpäivänä. Siitä huolimatta aivan loistava reissu, ja Maisansalo on huippupaikka.