Norja 2015

Heinäkuussa 2015 toteutimme jo edelliskesänä suunnitellun reissun Pohjois-Ruotsin kautta Lofooteille ja Kilpisjärven kautta takaisin. Säät eivät varsinaisesti suosineet, mutta sadetta tuli loppujen lopuksi aika vähän, eli oli pääasiassa pilvipoutaa. Se tietenkin haittasi vuortenhuippujen näkymistä, kun pilvet olivat usein niin matalalla, että huiput olivat niiden yläpuolella. Norjan puolen osuus ajettiin peräkanaa toisen vaunukunnan kanssa. Selkeästi kivempaa niin kuin keskenään pelkästään omalla porukalla.

Päiväkohtaiset tarinat:
 1. Espoo - Oulu
 2. Oulu - Överkalix
 3. Överkalix - Evenskjer
 4. Evenskjer - Saltstraumen
 5. Saltstraumen - Moskenes
 6. Moskenes - Å - Kleppstad
 7. Kleppstad - Lofotr - Sandsletta
 8. Sandsletta - Stetind - Ballangen
 9. Ballangen - Narvik - Kilpisjärvi
 10. Kilpisjärvi - Levi
 11. Levi - Kuusamo
 12. Kuusamo - Vuokatti
 13. Vuokatti - Joensuu
 14. Joensuu - Imatra
 15. Imatra - Espoo

Koko reissu tallennettiin Waltter V500 Touring -kojelautakameralla 720p HD:na. Jokaisesta päivästä on olemassa keskimäärin 20 minuutin kooste, johon on poimittu päivän olennaisimmat paikat ja komeimmat maisemat, sekä hieman muutakin materiaalia kuin ajovideota. Videot ovat kunkin päivän kertomuksen lopussa ja ne ovat myös kaikki katsottavissa yhtenä Youtuben soittolistana.Reittikartta

Kartta on luotu käsin eikä GPS-loggerista, joten se on vain suuntaa antava. Tähdet ovat yöpymispaikkoja ja bensamittarin kuvat tankkauspaikkoja. Klikkaamalla niitä saa lisätietoja, kuten hinnat ja muuta pientä tietoa. Matkan kokonaispituus oli 4035 km.