tiistai 8. heinäkuuta 2014

Huoltoa ja fiksausta

Auto kävi huollossa Veikkolassa KAK-autohuollossa 7.7. ja siellä laitettiin jakohihna kiristinrullineen ym. sekä uusi vesipumppu ja tietenkin tuoreet öljyt. Koko hoito 600 €. Fiatin merkkihuollosta tarjottiin samaa hommaa 800 eurolla ilman vesipumppua ja öljynvaihtoa. KAK-autohuolto on mukava firma ja sijaitsee lähellä, joten sitä varmaankin käytetään jatkossakin.

Seuraavana päivänä Helsinki Caravanista pari kattoluukun kupua haljenneiden tilalle á 75 €. Eivät ne vuotaneet olisi, koska vain sisäpuolen muovissa oli halkeamia ja kupu on kaksinkertainen ikkuna. Parempi kuitenkin olla ehjät. Vaihtotyö oli helppo, mutta salvan ruuvauksessa kannattaa olla tarkkana, ettei väännä sitä liian tiukalle. LMC- ja Dethleffs-autoissa paljon käytetty kupu on merkiltään Remis REMItop Streamline. Näitä tuntuu olevan hieman hankala löytää, koska myyjät eivät laita nettiluetteloihinsa sitä oikealla nimellä!

Tiivisteet olivat tulleet jo kaikkiin kolmeen luukkuun aiemmin Englannista. Sieltä sai noin 70 eurolla 3 tiivistettä suoraan postilaatikkoon noin viikossa, kun suomalaisesta alan kaupasta olisi hyllystä saanut 49,90 € kappaleelta. Sitten jotkut vielä ihmettelevät, miksi nettikauppa käy, ja marmoritiskillä on hiljaisempaa. Tiivisteen osanumero Movera-luettelossa on 10011547 ja tilausnumero 91293. Kannattaa etsiä eBaysta, koska monet alan firmat pitävät nettikauppaansa siellä.

Myyjä jolta ostin oli http://stores.ebay.co.uk/brownhillsmotorhomesparts/
Suora linkki tiivisteeseen: http://www.ebay.co.uk/itm/HYMER-REMIS-ROOFLIGHT-SEAL-400x400mm-/181404900660

Remis REMItop Streamline