perjantai 18. heinäkuuta 2014

Vaasa - Lavia

Lähdimme perjantaina Vaasasta kohti Laviassa sijaitsevaa sukulaisten kesäpaikkaa. Aluksi piti tietenkin käydä katsomassa Raippaluodon siltaa, koska onhan se Suomen komein ja suurin silta.Matka jatkui Seinäjoelle, jossa oli vuorossa ruokailu. Seuraavaksi kohteena oli Tuurin kyläkauppa, omanlaisensa nähtävyys, jota emme olleet vielä nähneet. Sieltä tarttui mukaan yhtä sun toista, ja matkailuautoa vartenkin Triax UFO150-antenni.


Tuurin kyläkaupan pihassa viereiseen ruutuun ajoi mielenkiintoinen yhdistelmä. Museokilpinen Rättisitikka, jonka perässä oli pieni peräkärry. Rättärillä oli liikenteessä meitä "kronologisesti ansioituneempi" pariskunta, jotka kertoivat käyneensä sillä joka puolella Eurooppaa Gibraltarin ja Nordkappin välillä. Vaatii omanlaistansa mielenlaatua ja rauhallista asennetta ajella ja yöpyä tuollaisessa yhdistelmässä. Kiire ei ainakaan saa olla, mutta eläkeläisillähän on tietenkin aikaa.


Matka jatkui edelleen, ja Laviaan saavuimme joskus klo 23 kieppeillä. Mittarissa oli tuolloin 1630 km. Päiväetappi oli 365 kilometriä.