keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Oulu - Vaasa

Seuraavana olivat vuorossa seudut, joilla kukaan meistä ei ollut ennen käynyt Kokkolaa lukuunottamatta. Ajoimme länsirannikon rantareittiä pitkin kohti etelää. Poikkesimme vanhan Raahen puukeskustassa, josta tosin huonohkon kelin takia vain ajoimme läpi kahteen suuntaan, emmekä edes pysähtyneet. Kalajoen hiekkasärkillä pidettiin pidempi tauko, ja nautittiin myös hieman ruokaa. Uimaan ei huvittanut mennä, koska ilma oli sateinen ja viileä.




Kalajoen jälkeen nähtiin melkoinen episodi, ja harmitti todella, ettei ollut tuulilasikameraa autossa, koska tilanteesta olisi saanut hienon Youtube-videon varoitukseksi muille. Auton mittarissa oli vauhtia noin 90 km/h, eli peräti pienoinen ajoneuvokohtaisen rajoituksen ylitys, kuitenkin satasen alueella. Takaa tuli sankari, joka veti matkailuvaunu perässä keltaisen viivan kohdalla ohi! Kuitenkin sama yhdistelmä pysyi näkyvissä jotakuinkin koko matkan, ja Kokkolassa ajoimme saman polttoainemittarin eri puolille samaan aikaan. Kuitenkin tuo mestariohittaja oli se, joka ehti laittamaan kortin automaattiin vasta toisena, eli niin paljon se järjetön ohitus matkalla auttoi. Kommentointi olisi kuitenkin varmaan ollut turhaa kuskin silmien asennosta päätellen. Tuli vain mieleen wanha sanonta: "Silmät ovat sielun peili".

Saavuimme Vaasaan hieman klo 18 jälkeen. Sää oli aivan loistava verrattuna matkalla vallinneeseen kuurosateiden rykelmään.




Leiriydyimme Vaskiluodossa sijaitsevalle leirintäalueelle Top Camping Vaasaan ja leiri saatiin pystyyn nopeasti. Ihan mukava ja siisti alue, jossa on jopa caravan pub sekä aktiviteetteja lapsille. Illempana sattui pieni episodi, kun lämminvesiletku pääsi irti pesualtaan hanasta. Kaappiin ehti mennä muutama litra vettä, jonka sai kuitenkin kuivattua, ja homma korjautui letkun takaisinlaitolla ja klemmarin kunnollisella kiristyksellä.

Perillä Vaasassa mittariin oli tullut 1265 kilometriä ja tuona päivänä 343 km.