lauantai 23. heinäkuuta 2016

Hamina

22.7. suuntasimme Haminaan, jossa keskimmäinen oli Jamilahden kansanopistossa rippikoulussa. Perheenjäsenille oli siellä tapaaminen kahvituksineen ja esityksineen. Auto parkkeerattiin Tervasaaressa sijaitsevaan Aallokko Caravaniin, josta meitä oli varoiteltu, ettei siellä saisi nukkua ympäristössä rälläävien mopopoikien takia. Mitään mopopoikia tai muutakaan meteliä emme kuitenkaan yöllä havainneet.


 

Tervasaaari on kiva paikka, jossa on kaikenlaista nähtävää, eikä vähäisimpänä rannassa noin 100 metrin päässä leirintäalueesta oleva baari, joka on kuin pieni museo. Illalla siellä oli keikalla Jorma Kääriäinen, jonka paikallaolosta emme etukäteen tienneet. Elävä musiikki on aina mukavaa kuunneltavaa, vaikka musiikki ei edes olisi omaa lempimusiikkia. Tilaisuus oli K18, joten teinit jäivät autoon katsomaan elokuvia.


 

Seuraavana päivänä kävimme katselemassa Haminan keskustaa ja syömässä. Mielenkiintoinen kaupunkihan se todella on, ja edellisestä käynnistä oli jo aikaa, joten "uutta" nähtävää riitti. Hieno paikka oli kauppamuseo, jossa jostain täysin käsittämättömästä syystä oli valokuvaaminen kielletty. Täysin järjetöntä.

Illaksi ajoimme Pyhtään kautta kotiin, ja tältä reissulta kilometrejä kertyi tasan 350.