sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Hanko

Saavuimme illalla 29.7. Hankoon Camping Silversandiin. Alue on suuri, ja siellä on kaikki palvelut, kuten baari, kauppa ja hampurilaisravintola. Pikkulapsille oli pomppulinnojakin. Alue on jaettu kolmeen osaan sen mukaan kuinka lähellä rantaa ollaan. Mitä lähempänä rantaa, sitä kalliimpi hinta. Ero oli kuitenkin vain muutaman euron, joten otimme rantatontin. Paikka on kuulemma ollut ainakin aiemmin tylyydestään kuuluisa, mutta mitään sellaista emme havainneet. Hieman pelleilyltä tuntui kuitenkin sininen ranneke, jota kehotettiin pitämään ranteessa alueella liikkuessa.


 

Keli ei olisi voinut olla parempi. Ensimmäisenä iltana keskityimme lähinnä oleiluun, ja hieman uimiseenkin. Aamulla suuntana olikin Hangon keskusta, jonne pääsi kesäturistibussilla. Viimein löytyi sille leirintäalueen rannekkeellekin käyttöä, koska sillä pääsi ilmaiseksi bussiin. Lipun hinta ei tosin olisi ollut muutenkaan kuin 2€/päivä. Esikoinen näytti piruuttaan kuskille Oyster cardia, eli Lontoon joukkoliikenteen matkakorttia, koska meillä jokaisella on sellaiset. Hengailimme kaupungilla viitisen tuntia.
Illalla ohjelmassa oli vain kokkaamista, syöntiä ja iltauinti lämpimässä meressä. Yön aikana alkoi ukkostaa, ja aamulla leiri purettiinkin sateessa. Myöskin Raaseporin linnanraunioille suunniteltu käynti matkan varrella jätettiin tekemättä sateen vuoksi. Kotiin saavuttiin jo alkuiltapäivästä. Näin oli kesäloman viimeinen reissu tehty, mutta vielähän niitä ehtii viikonloppuisin tehdä ennen talvea. Matkamittariin tuli tältä matkalta 431 km.