tiistai 14. heinäkuuta 2015

Espoo - Oulu

Tiistaina 14.7. alkoi jo talvesta asti suunniteltu reissu kohti Lofootteja. Jo alun perin oli suunniteltu niin, että ensimmäisenä päivänä ajetaan Ouluun, toisena Kiirunaan ja kolmantena Norjan puolelle. Ensimmäisen päivän matka toteutui suunnitelman mukaisesti lukuunottamatta liikkeellelähtöä, joka viivästyi tavalliseen tapaan ja tapahtui vasta klo 13:22.

Ensimmäinen pidempi pysähdys oli Heinolassa, jossa kävimme kaupassa sekä McDonaldsissa. Paikalla oli pidetty hieman aiemmin hiekanveistokilpailut.


Seuraava pysähdys oli Äänekoskella ABC Hirvaskankaalla, jossa on myös matkaparkki, sekä hyvät palvelut karavaanareille aina kemssantyhjennyspaikkoineen. Pitää muistaa tulevaisuutta ajatellen. ABC:lla olleelta Kirjatorilta ostettiin tarjouksesta Euroopan tiekartasto.

Sitä seuraavat pysähdykset olivat Vaskikellossa sekä Uljuan tekojärvellä.Perille tuttavaperheen pihaan saavuimme vielä saman vuorokauden puolella klo 23:58 ja pääsimme nauttimaan isännän tekemiä herkullisia klubileipiä. Takana oli 632 kilometrin ajotaival.

Alla videokooste päivän ajosta. Tallennettu Waltter V500 Touring -kojelautakameralla. Videota on parempi katsella HD-tilassa ja suurempana.