maanantai 13. heinäkuuta 2015

SRAL:n kesäleiri 2015

Jokakesäinen Suomen Radioamatööriliitto Ry:n kesäleiri vietettiin Lopen Räyskälässä puolustusvoimien harjoitusalueella, jossa se on vietetty aina viitoseen päättyvinä vuosina jo vuodesta 1975 ja lisäksi myös välivuotena 2010 (ks. wanhoja reissuja). Järjestäjänä taas Riihimäen Kolmoset Ry. Leiri on aina virallisesti torstaista sunnuntaihin, mutta saavuimme paikalle tavalliseen tapaan etuajassa jo keskiviikkona 8.7. Tänä vuonna leiri jäi tyngäksi lauantaille osuneen esikoisen konfirmaation takia ja jouduimme poistumaan kesken leirin jo perjantaina.

Sää ei kovin hienosti suosinut, kuten ei ole suosinut tänä kesänä muutenkaan. Onneksi oli sentään enimmäkseen poutaa, vaikka viileää olikin. Leirillä oli loppujen lopuksi leiripäällikön kertoman mukaan 925 kävijää. Ihan hyvä luku kun ottaa huomioon kehnon säätilan.

Räyskälän harjoitusalueen kohtalo on auki, koska sen entinen omistaja, Viestirykmentti, on lakkautettu ja alue on päätynyt Panssariprikaatin omistukseen. Se ei tee noin pienellä alueella mitään, varsinkaan kun siellä ei voi vieressä olevan lentokentän sekä ampumaratojenkin puutteen takia edes ampua, eikä ajaa panssariajoneuvoilla. Nähtäväksi jää onko leiri vuonna 2025 Räyskälässä vai kenties jossain muualla.

Oma leiri pystyssä keskiviikkona

"Oman porukan" kyltti

Tein itse kyltin ja säästin

Kavereilla oli kunnon ravintolakeittiö rasvakeittimineen ja kaikkineen mukana

Paikalla oli tietenkin myös teekkareita