perjantai 24. heinäkuuta 2015

Levi - Kuusamo

Aamu alkoi Levin kylpylässä, jossa vietimme uimalla ja saunomalla aikaa noin klo 14:ään saakka. Aivan ok kylpylä, joka oli vielä aiemmin meiltä käymättä. Tästä oli tulossa lähinnä matkantaittopäivä ilman muuta ohjelmaa, joten alkupäivä kannatti käyttää nautiskeluun.


Kylpyläreissun jälkeen suunta kohti kaakkoa ja Kuusamoa. Ensin ajoimme Sodankylään, jossa ohjelmassa oli poropizzan syöntiä paikallisessa pizzeriassa sekä käynti maailman pohjoisimmassa Lidlissä. Sodankylän keskustassa tuli taas vastaan legendaarisella LUU-5 -rekisterikilvellä varustettu poliisiauto, kuten kaksi vuotta aiemmallakin reissulla, mutta tälläkään kerralla siitä ei saatu kuvaa!


Sodankylästä startti tapahtui noin klo 18, ja seuraava pikapysähdys oli Kemijärven Teboililla, josta noudimme vain kahvit mukaan ja jotain pikkupurtavaa. Toinen pikapysähdys oli hieman myöhemmin napapiirillä puolisen tuntia myöhemmin, eli noin klo 20.


Kuusamon kunnanraja ylittyi noin klo 20:30 ja samalla taakse jäi Lapin maakunta. Yöpaikaksi olimme jo matkalla päättäneet Viipuksen, joka sijaitsee noin 5 kilometriä Rukalta pohjoiseen. Viipus oli koko reissun halvin alue, leirintämaksu vain 15 €. Alue on rauhallinen ja viihtyisä, ja toimisi esimerkiksi kalastajille tai vaeltajille hyvin. Vessa oli tosin vailla mitään lämmitystä, joten noin viileällä ilmalla tuntui, että pyttyyn jäätyy kiinni. Perille saavuimme muutamaa minuuttia ennen iltayhdeksää jolloin matkamittarissa oli matkan alusta laskien 2973 km päiväetapin ollessa 317 km.


Alla videokooste päivästä, ja sehän tietenkin kannattaa katsoa suurempana ja HD:na.