lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kuusamo - Vuokatti

Kahdestoista matkapäivä. Aamulla emme jääneet Viipukseen edes kahvinkeittoon, vaan ajoimme Kuusamon keskustaan kahville pieneen leipomokahvilaan. Paikallisen halpakaupan kaasutarjous tienreunaständissä toimi myös ja 11 kg kaasupullo vaihtui hintaan 19,50 €. Kuusamossa emme tällä kertaa kauaa viipyneet, vaan matka jatkui etelää kohti.


Tulipa taas todettua, että Kuusamo - Suomussalmi on todella tylsä väli ajaa, koska siinä on 100 kilometrin pätkä lähes pelkkää metsää. Ainoa kunnon nähtävyys välillä on tilataideteos Hiljainen kansa, jonka kohdalla jätimme sateen takia tänä vuonna pysähtymättä. Suomussalmen kylällä tehdyn tankkauksen jälkeen suuntasimme itään kohti Raatteen porttia. Portilla on hieno sotamuseo, mutta varsinaista Raatteen tietä emme lähteneet armottoman kurakelin takia ajamaan.
Hieno sotamuseo, joka vetää hiljaiseksi. Ikävä kyllä mennessä oli kova vesisade, joten ulkoaluetta ei huvittanut ihmeemmin kiertää. Juuri lähdön hetkellä taivas kirkastui, joten olisi pitänyt tulla edes puolta tuntia myöhemmin. Raatteen portilta matka jatkui noin klo 15:20, ja jäljellä oli vielä noin 130 kilometriä Vuokattiin.

Perille Vuokatissa sijaitsevalle Kattivankkuri-karavaanarialueelle saavuimme hieman viiden jälkeen ja sääkin helli matkaajia. Kattivankkuri on aivan upea alue, jossa nurmikko, huoltotilat ja palvelu olivat tiptop, kuten yleensä paikallisten SFC-yhdistysten alueilla on. Kattivankkurissa on myös Katinkolo-niminen leikkitila, jossa on Playstation ja muita viihdevälineitä lapsille ja nuorille. Pienemmille lapsille on leikkikenttä hiekkalaatikoineen, trampoliineineen ja kiipeilytelineineen. 

Leirintämaksu SFC:n jäseneltä olisi ollut 19 € (ei-jäseniltä 32 €). Kattivankkuriin palaamme varmasti. Vaikea sanoa kumpiko oli reissun paras leirintäalue, tämä vaiko Ballangen camping. Päiväetappi oli 315 km ja matkamittariin oli reissun aikana kertynyt 3288 km.

Tästäkin päivästä on 17 minuutin videokooste, joka kannattaa katsoa HD-tilassa ja isona.