keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Oulu - Överkalix

Reissun toisen päivän aamu alkoi kuopuksen 11-vuotissynttäreiden juhlinnalla. Hauskaa sinänsä, että synttäreitä vietettiin jo toisena peräkkäisenä vuotena samassa paikassa, tuttavien pihassa Oulussa entisen Haukiputaan kunnan alueella.


Matkaan lähdettiin noin klo 13. Ensimmäiseksi ajoimme parisenkymmentä kilometriä takaisin tulosuuntaan Oulun Verkkokauppa.comiin, koska huomasimme iPadin latauskaapelin unohtuneen kotiin. Sen jälkeen matka jatkui nelostietä pitkin kohti pohjoista.

Pysähdyimme tankkaamaan Kuivaniemen SEO:lle Merihelmi campingin viereen, josta matka jatkui edelleen Kemin Prismaan. Prismalla kävimme syömässä ja ostamassa hieman eväitä reissuun. Viimeinen pysähdys Suomen puolella oli Lidl Torniossa, josta haettiin riittävästi tupakkaa, ettei tarvitse ostaa Ruotsista eikä etenkään Norjasta, jossa ko. nautintoaine on aivan törkeän kallista. Ruotsin raja ylitettiin klo 17:55 Suomen aikaa.


Kun rajan ylittää Torniosta Haaparantaan, vastaan tulee ensimmäisenä IKEA. Sikäläisen IKEAn parkkipaikalla on näköjään matkaparkki, koska siinä oli melkoinen määrä matkailuajoneuvoja. Parkkipaikalla vietettiin pieni tuumaustauko ja keula suunnattiin kohti Kiirunaa.

Hieman ennen iltakahdeksaa Suomen aikaa tuli jo selväksi, että lähdön jäätyä iltapäivään, alkuperäisen suunnitelman mukainen ajo Kiirunaan saakka ei ollut realistista. Överkalixissa pidimme kahvitauko ST1:llä ja kartoitimme leirintäalueita. Jällivaarakin tuntui olevan liian kaukana ottaen huomioon, että siellä oleva leirintäalue oli menossa kiinni klo 20, joten päätimme mennä Bränna campingiin Överkalixiin. 


Bränna camping ei ollut lainkaan huono valinta. Siisti ja viihtyisä leirintäalue kauniilla paikalla. Alkuillasta nuoriso ajeli jenkkiraudoilla leirintäalueen kautta musiikkia soitellen, mutta ei se lainkaan häirinnyt. Kauniita hitaasti ohilipuvia autojahan on ihan kiva katsoa, ja puomien sulkeuduttua sekin liikenne loppui. Auringonlasku oli tuona iltana todella kaunis!


Ajokilometrejä tuona päivänä tuli 307, ja kotoa oli kuljettu 939 km. Bränna campingin leirintämaksu 250 SEK eli noin 26 € kahdelta aikuiselta ja 3 lapselta.

Alla videokooste päivästä. Kannattaa katsoa suurempana ja HD-tilassa.