sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Vuokatti - Joensuu

Reissun 13:nnen päivän lähtö Kattivankkurista tapahtui puolen päivän aikaan puolipilvisessä säässä. Aamulla Facebookissa chattaillessa kävi ilmi, että kaveri oli käymässä lapsuudenkodissaan Lieksassa, joten sovimme kahvittelut sinne. Matkalla emme sen kummemmin pysähdelleet lukuunottamatta pientä kierrosta Nurmeksen keskustan kautta. Saavuimme paikalle juuri sopivasti hieman iltapäiväkahden jälkeen, eli kahviaikaan. Kävimme myös katsomassa kävelymatkan päässä olevaa Lontsin tsasounaa.



Matka jatkui reilun tunnin kuluttua edelleen Lieksan keskustan kautta ja Pielisen itäpuolta. Matkalla oli pieni kuvauspysähdys Ahvenisen rannalla samalla paikalla suuren kiven vieressä, jossa on kuvattu Ukkosmaine-yhtyeen Niinivaara express -albumin kansikuva.


Sää muuttui vähitellen hyvin sateiseksi, ja seuraava reilun tunnin pysähdys oli Kontiolahdella sukulaisissa, josta jatkoimme edelleen Joensuuhun seuraavaan yöpymispaikkaan toisten sukulaisten luo, jonne lopulta saavuimme klo 18:25. Matkamittarissa oli 3548 km ja päiväetappi 260 km.

Päivän videokooste on noin 19 minuuttia ja kannattaa taas katsoa suurena ja HD:na.