tiistai 28. heinäkuuta 2015

Imatra - Espoo

Kotiinpaluun päivä koitti aurinkoisena. Lounas nautittiin Imatrankoskella sijaitsevassa kiinalaisravintolassa koko porukalla ilman turhaa kiirettä. Pihaparkin leiri purettiin noin 15:30 ja sen jälkeen ajoimme vielä kahvittelemaan äidin/anopin/mummin luo parin kilometrin päähän.


"Pakollisen" Rajamarketissa käynnin jälkeen alkoi varsinainen kotimatka hieman ennen iltakuutta. Taukoja pidimme tuolla noin 275 kilometrin matkalla kaksi. Ensin Utin ABC:lla pikkutauko ja sitten Lapinjärven Neste expressillä tankkaustauko. Väli on niin tuttu ja usein ajettu, ettei siitä edes enää huomaa raportoitavia asioita, jos niitä edes on. Kotikuntamme Espoon raja ylittyi klo 21:18 ja kotipihaan saavuimme klo 21:35 monta kokemusta rikkaampana.

Matkamittariin oli viidessätoista päivässä kertynyt 4035 km ja viimeisen päivän etappi oli 277 km. Ajovideota kojelautakamerasta oli kertynyt 62 tuntia, muuta videota noin tunti ja valokuvia vajaat 2800 kpl.

Tiedoksi niille, joita kulut kiinnostavat: Dieseliä tankattiin matkan varrella 510 litraa yhteensä 705 eurolla. Siitä ei voi laskea tarkkaa kulutusta, koska lähtiessä oli tankissa jonkin verran polttoainetta, kuten myös kotiin saapuessa. Norjassa tehdyt neljä lauttamatkaa olivat yhteensä n. 150 km ja maksoivat yhteensä noin 430 €. Leirintäalueöitä oli 11, hinta yhteensä 270 €. Ruoka-, herkku-, nautintoaine-, pääsymaksu-, matkamuisto- ym. kuluja ei laskettu yhteen. Joka tapauksessa reissu, joka kannatti!

Reissun viimeisen päivän koostevideo on noin 15 minuuttia ja kannattaa taas katsoa isona HD:na.